דף הבית סניפים ושעות פתיחה המועדון בישול מושלם דרושים ניוזלטר

XTIVTAAM

כנפיים על האש: מקניה ועד מתכון

כדי להרבות שמחה, רצוי להגיש כמות גדולה של כנפיים בגריל, בקערה ענקית, ישר לשולחן. יתרון גדול נוסף שלהן הוא, שבגלל הכמות הגדולה שאפשר להכין מהן, כנפי עוף יכולות לשמש "במה" לוירטואוזיות והמקוריות של הטבח: אפשר בקלות להכין שני קילו כנפיים, ולחלק אותן: חצי קילו במרינדה אחת, חצי קילו בתיבול אחר וכד'.


למתלבטים, אם כדאי או לא להסיר את העור מהכנפיים, אזי התשובה היא אחת: לא כדאי. נכון, מתחת לעור יש שכבת שומן, שלא עושה טוב לגזרה שלנו, אבל הוא שומר על עסיסיות הבשר. אם אתם חייבים להסיר את העור, הקפידו על השריה ארוכה במרינדה שאין בה לימון או מיץ פירות (שמפרקים את הבשר) וצלו זמן קצר ככל האפשר.


להכנת כנפיים לצליה, רצוי מאוד לחלק אותן לשניים:
אם לא עשה זאת הקצב, מרחיקים את קצות הכנפיים (אפשר לשמור לציר)
מחלקים כל כנף ב"מרפק" – חלק אחד למה שנקרא drumstick, וחלק שני שטוח וקטן יותר. לא לדאוג: שני החלקים מכילים בשר, ושניהם טעימים. הפרוק יקל על הצליה ובמיוחד – על הזלילה.

 

איך מבטיחים שכל חלקי העוף ישרו במרינדה?
פשוט מאוד: לוקחים שקית ניילון רגילה – הקפידו שתהיה שלמה וללא חורים. ממלאים אותה במרינדה ומכניסים את העוף. מחזיקים וצוררים את הפתח, ו"מעסים" את השקית כך שהמרינדה חודרת אל בין כל החתיכות. מוציאים את האויר ככל האפשר וקושרים. משאירים את השקית כך, במקרר, כשהיא משוטחת בתוך תבנית. אפשר להפוך פעם או פעמיים, אבל לא חובה.

 

מתכון למרינדה בסיסית לכנפיים על האש

 

מרכיבים
2 ק"ג כנפי עוף טריות
שלוש שיני שום
"אצבע" ג'ינג'ר טרי, מגוררת לתוך המרינדה
כוס רוטב סויה
פחית גדולה של לפתן משמש או אפרסק – אין לחתוך את הפרי

 

הכנה
מפרקים את הכנפיים כמו בהוראות הכלליות להכנת כנפיים
מערבבים את כל מרכיבי המרינדה
סוגרים את המרינדה עם הכנפיים בשקית ומוציאים את האויר – להזהר לא למעוך הכל
משאירים בקרור, שעתיים לפחות
לצליה, מוציאים מהשקית, וצולים על אש מתאימה, לא חזקה מדי
אפשר לצלות את הפירות גם כן, אך להקפיד על צליה שלמה שלהם – לא להשתמש במרינדה בלי הרתחה או בפירות בלי צליה (מאותה סיבה שבגללה לא אוכלים עוף לא מבושל).

 

רוצים מתכון נוסף? נסו את המתכון למשרה חמוץ-חריף לכנפיים על האש.

חזרה

צור קשר משקיעים  |  מפת אתר

כל הזכויות שמורות לטיב טעם ©
Photography and Design by Almog
אפסייט - בניית אתרים | קידום אתרים בניית אתרים אפסייט