דף הבית סניפים ושעות פתיחה המועדון בישול מושלם דרושים ניוזלטר

XTIVTAAM

אגרול - קווים לדמותו


אנחנו קצת מבלבלים בין האגרול לקרוב המשפחה שלו – ה- Spring Roll, אבל לא נורא: העיקר שהמילוי יהיה טעים, וההכנה נכונה – ויש לכם ארוחה של ממש, ב'אריזה' אחת.

כמעט כל מסעדה "סינית", תאילנדית או אסיאתית אחרת תגיש לכם אותו: גליל בצק מטוגן, שמכיל נבטים וירקות אחרים, לעיתים עם בשר טחון, ולעיתים צמחוני לגמרי. האגרול – Egg Roll – הוא למעשה מעין סיגר בצק עבה, עשוי קמח חיטה, ממולא בבשר, ירקות או פירות ים, שגולגל בביצה טרופה, ואז טוגן. ה- Spring Roll דומה לו מאוד, רק אינו מגולגל בביצה, ומטוגן או מאודה, כמו שהוא. לספרינג רול משתמשים לרוב במעטפת עשויה קמח אורז, עשינה וכמעט שקופה.

האגרול אכן החל את דרכו בדרום מזרח אסיה. ישנם מי שאומרים שהמקור הוא בדרום סין, אבל שם דווקא לא מכירים אותו כל כך, במטבח המסורתי. הוא מוכר יותר בוויאטנם, שם מכירים ומכינים גם את הגרסאות המטוגנות של הספרינג רול, לצד גרסאות מאודות.

האגרול המסורתי עבה יחסית – ברוחב של ארבעה סנטימטר ולפעמים יותר – ולמרות שלרוב הוא סגור ומשוטח בשני קצותיו, אפשר למצוא אותו גם פתוח, כשהמילוי מציץ החוצה. הטבילה בביצה נותנת לו מראה של מעין בועות חומות-בהירות, תפוחות. הוא גם לרוב יהיה פריך יותר, ואוורירי.

תמצאו מגוון גרסאות של אגרול במגוון מקומות בעולם: בנוסף לגרסאות הממולאות בירקות או בשר טחון (לרוב בשר לבן או עוף), תמצאו בסין אגרולים מתוקים, ממולאים במחית שעושית אדומה. זוהי אולי הגרסא האופיינית האמיתית לגליל הממולא, המטוגן בביצה. תוכלו לבסס את האגרולים המתוקים שלכם על מילוי מתוק של בננה, פפאיה, אננס, ג'ינג'ר ופירות טרופיים אחרים, מתובלים בתבלינים חמים, כמו קינמון, מוסקט ציפורן ועוד, ולהגיש אותם כשעליהם דבש, שוקולד חם או סירופ סוכר וזרעי שומשום.

במקסיקו – ולעיתים גם בטקסס, במקום בו 'שולט' ה- Tex Mex, תמצאו טורטיות ממולאות בשעועית, עוף, תירס מתוק וגבינה, סגורות ומטוגנות. בהולנד תמצאו את ה'לומפיה' (Loempia) שמבוססת על ה- Lumpia האינדונזית: ההולנדים שלטו באינדונזיה במשך דורות רבים, והמטבח שלהם קיבל לא מעט מתכונים משם. בין השאר הגיע אליהם גם סוג האגרול הזה, בגרסא הממולאת בלבבות דקל, עוף וחסה...

עוד על Spring roll , תוכלו לקרוא כאן

בחזרה
 

צור קשר משקיעים  |  מפת אתר

כל הזכויות שמורות לטיב טעם ©
Photography and Design by Almog
אפסייט - בניית אתרים | קידום אתרים בניית אתרים אפסייט