דף הבית סניפים ושעות פתיחה המועדון בישול מושלם דרושים ניוזלטר
29310
עוגות גבינה: המדריך השלם

עוגת ניו יורק
נקראת גם "עוגת גבינה יהודית". עוגת גבינה עשירה במיוחד, שמבוססת על גבינת שמנת, שמנת מתוקה והרבה ביצים. משתמשים כאן בחלמונים, על מנת להקנות לעוגה את המרקם הקטיפתי שלה. אופים אותה בתבנית גבוהה, לרוב של 15- 18 ס"מ בערך. ישנם מי שמוסיפים גרידת לימון או שכבה של קרם פירות יער או קולי תותים כדי לרענן קצת את העוגה, שאחרת היא מתוקה מאוד ולפעמים עשירה מדי.

 

עוגה בנוסח פנסילבניה
נקראת גם "בנוסח הולנדי"
גבינה קצת קלה יותר מהגבינה הניו-יורקית. במקום הגבינות העשירות והשמנת בהן משתמשים בעוגת גבינה ניו יורקית, כאן משתמשים בקוטג' – גבינה הרבה פחות חלקה ובעלת תכולה גבוהה יותר של מים, ובריוויון, במקום השמנת. מכאן מקבלים טעמים יותר "חדים" ורעננים.

 

עוגת גבינה פילדלפיה
קלות יותר להכנה, קלות יותר במרקמן מאשר גבינות ניו יורק. והנה גם מתכון לעוגת גבינה בנוסח פילדלפיה.

 

עוגת גבינה כפרית
דומה לנוסח פנסילבניה, בכך שמשתמשים בה בריוויון כדי להפוך אותה לחומצית מעט. למה? כך אורך החיים שלה גדול יותר.

 

עוגת גבינה "צרפתית"
אלה העוגות שיש בהן ג'לטין: הן קלות מאוד, אווריריות וטעימות. הג'לטין משמש לאחיזת כל המרכיבים בעוגה נמוכה יחסית זאת. במקור היו משתמשים בגבינת נויפשאטל.

 

עוגת גבינה אנגלית
מאוד עשירה, עתירה שמנת, חמאה ומרכיבים עתירים אחרים. הבסיס הוא ביסקויטים, והאנגלים מאוד אוהבים להכניס פירות שונים לעוגות שלהם, בהתאם לעונה: פירות יער, תפוחים או אגסים ועוד. עוגות מומלצות מאוד, במיוחד עם כוסית ויסקי או ליקר קפה, ליד.

 

עוגת גבינה איטלקית
לרוב אלה עוגות מעט יבשות. בסיס הגבינה כאן הוא ריקוטה ומסקרפונה; שני סוגי גבינה שלא מכילים הרבה מים.

 

בסניפי "טיב טעם" תוכלו למצוא עוגות גבינה שונות - אפויות וקרות - בהתאם לעונה. הצטרפו למועדון הלקוחות החדש של טיב טעם. בנוסף, אתם יכולים גם להרשם באתר, ולקבל את הניוזלטר החודשי שלנו - עם כל המבצעים, הטיפים והמתכונים. כדאי!

חזרה


 

צור קשר משקיעים  |  מפת אתר

כל הזכויות שמורות לטיב טעם ©
Photography and Design by Almog
אפסייט - בניית אתרים | קידום אתרים בניית אתרים אפסייט